Aromaterapi är en behandlingsform som utnyttjar kraften i dofter för att påverka vår välmående och sinnesstämning. Med en Aromamassage kombinerar massage och aromaterapi.

Så fungerar Aromaterapi

Utnyttjande av dofter: I aromaterapi används eteriska oljor som innehåller naturliga dofter från växter, blommor och örter. Dessa oljor är kända för sina unika egenskaper och dofter.

Inverkan på luktsinnet: Dofterna som sprids under aromaterapin tas upp av vårt luktsinne. Luktsinnet är fascinerande eftersom det är direkt kopplat till vår hjärna och det limbiska systemet.

Det Limbiska Systemet: Det limbiska systemet är den delen av hjärnan som reglerar våra känslor, minnen och humör. När dofter når det limbiska systemet kan de påverka våra känslor och reaktioner på olika sätt.

Centrala nervsystemet: Eftersom det limbiska systemet är en del av vårt centrala nervsystem har dofter som når denna region en direkt inverkan på vårt psykiska välbefinnande. Dofterna kan lindra stress, minska ångest, förbättra vår sinnesstämning och skapa känslor av lugn och harmoni.

Aromaterapi och massage går hand i hand för att skapa en helande och avslappnande upplevelse. Genom användning av eteriska oljor tillsammans med skickliga massagetekniker, kan du njuta av fördelarna med både dofter och beröring. Denna kombination främjar avslappning, lindrar stress och främjar välbefinnande i både kropp och själ. Boka din Aromaterapi Massage hos på Golden Sabai.

Sammanfattningsvis fungerar aromaterapi genom att sprida dofter från eteriska oljor som sedan uppfattas av vårt luktsinne och påverkar det limbiska systemet. Denna process kan ha positiva effekter på vårt mentala och känslomässiga tillstånd, och det är därför aromaterapi har blivit en populär och effektiv metod för att främja välbefinnande.