Zonterapi Traditionell Thailändsk fotmassag Östermalm Stockholm

Välkommen på Traditionell Thailändsk fotmassage, även kallad zonterapi eller reflexologi, är baserad på en 5000 år gammal lära inom kinesisk folkmedicin, där man hade iakttagit att hela kroppen och dess organ mynnar ner i specifika zoner under fötterna. 

sportmassage

Traditionell Thailändsk fotmassage

Traditionell Thailändsk fotmassage, även kallad zonterapi eller reflexologi, är baserad på en 5000 år gammal lära inom kinesisk folkmedicin, där man hade iakttagit att hela kroppen och dess organ mynnar ner i specifika zoner under fötterna. Om någon av zonerna utsätts för tryck, uppstår en reflex någon annanstans i kroppen.

Under behandlingen trycker massösen systematiskt på de olika punkterna med en speciell zonstav. Är man då väldigt känslig för tryck, tyder det på någon form av obalans i motsvarande kroppsdel.

Zonterapi är besläktad med akupunktur/akupressur och bygger på att frigöra hela kroppens system från blockeringar.

 

 

Zonterapi  inverkan

Zonterapi delar släktskap med akupunktur och akupressur och har som mål att befria hela kroppens system från eventuella blockeringar. Genom att applicera tryck på specifika zoner under fötterna, likt akupunktur och akupressur, strävar zonterapi efter att stimulera kroppens energiflöde och återställa balansen. Denna antika metod bygger på principen att olika delar av kroppen är kopplade till specifika zoner under fötterna, och genom att behandla dessa zoner kan man främja hälsa och välbefinnande. Zonterapi är därmed en holistisk approach som syftar till att frigöra energin i kroppen och främja dess naturliga flöde.

 

sportmassage

Fördelar med Zonterapi

Stressreducerande: Stimulans av specifika zoner under fötterna frigör spänningar och skapar en djup avslappning.

Stimulerar cirkulationen: Trycket på zonerna under fötterna kan öka blodcirkulationen och därmed förbättra syre- och näringsförsörjningen till kroppens vävnader.

Balanserar energiflödet: Genom att behandla specifika zoner strävar zonterapi efter att återställa balansen i kroppens energiflöde. 

Förbättrar sömnen: Många personer upplever att de sover djupare och vaknar mer utvilade efter en zonterapibehandling.

Stödjer kroppens naturliga läkningsprocess: Zonterapi kan frigöra blockeringar och främja ett hälsosamt energiflöde.

 

 

Fotmassage för stela fötter

Om stela fötter blir ett återkommande problem kan det vara klokt att överväga regelbundna fotmassager eller professionell hjälp från en massageterapeut. Genom att använda mjuka, cirkulära rörelser kan massagen hjälpa till att mjuka upp vävnader och minska stelhet i fötterna. Det är särskilt fördelaktigt för dem med höga fotvalv, där ökad flexibilitet kan vara till hjälp Att ta hand om dina fötter är inte bara en njutbar upplevelse utan också en investering i din övergripande hälsa och välbefinnande.

 

Herbal Compress Ball för kroppen

Boka din Zonterapi 

 

Behandlingen är 55 minuter.

 

Telefon

08-663 73 87

Adress

Nybrogatan 75
114 40 Stockholm

E-mail

info@goldensabai.se