Efter en avslappnande massage är det viktigt att återfukta din kropp genom att dricka vatten. Här är några skäl till varför detta är en viktig del av att dra nytta av din massagebehandling:

Förbättrad utsöndring: Under en massage ökar cirkulationen och lymfsystemet aktiveras. Detta kan öka utsöndringen av vatten och avfallsprodukter genom njurarna. Genom att dricka vatten efter massagen kan du underlätta för din kropp att eliminera dessa slaggprodukter och avfallsämnen, vilket hjälper till att rena din kropp.

Förebygger uttorkning: Massage kan bidra till att kroppen förlorar vätska genom ökad svettning och urinering. Att dricka vatten efter behandlingen hjälper till att förhindra uttorkning och bevarar en optimal vätskebalans i kroppen.

Stimulerar lymfsystemet: Drickandet av vatten stimulerar även lymfsystemet och hjälper det att rensa ut slaggprodukter och främja bättre cirkulation. Detta kan hjälpa till att minska svullnad och främja snabbare återhämtning.

Håller känslan av välbefinnande: Massage är avslappnande och främjar ökad blodcirkulation. Genom att dricka vatten efter behandlingen kan du upprätthålla känslan av välbefinnande och lätthet som du upplever efter massagen.

Det är värt att notera att om du normalt sett är välhydrerad och redan dricker tillräckligt med vatten under dagen, kan det vara mindre nödvändigt att dricka stora mängder direkt efter massagen. Men att dricka lite vatten för att säkerställa att du är ordentligt återfuktad är alltid en bra vana. Dessutom, för att främja utsöndring av slaggprodukter, är det en bra idé att försöka kissa inom en halvtimme efter din massagebehandling. Detta hjälper kroppen att göra sig av med eventuella toxiner och slaggprodukter som kan ha frigjorts under massagen och främjar en känsla av välbefinnande och renhet.

Kom gärna upp till 15 minuter innan din massage och slå dig ner, ta ett glas vatten eller te.